Ето какво съветва Кристина Радева, училищен психолог в ОУ Св.Патриарх Евтимий във

...
Ето какво съветва Кристина Радева, училищен психолог в ОУ Св.Патриарх Евтимий във
Коментари Харесай

Училищен психолог от Варна: Деца, да поиграем на замръзване, за да не стигне вируса до хората, които обичаме!


Ето какво съветва Кристина Радева, учебен психолог в ОУ " Св.Патриарх Евтимий " във варненският квартал " Владиславово ":

" Здравейте, деца!

Надявам се единствено един път в живота си да сте в сходна обстановка. Но човек в никакъв случай не знае.

Какво тъкмо се случва? За пръв път в човешката история хората се пробват да ръководят рискова вирусна зараза благодарение на насъбраното математическо познание.

Ако си сменим гледната точка и си представим, че ние сме вирусът и желаеме да убием колкото се може повече хора, ще имаме потребност от транспортни средства, с цел да си реализираме задачата.

Днес, и на следващия ден, и може би няколко седмици напред, ние ще бъдем като коли, с които вирусът се пробва да доближи до хората, които ни обичат. Защото с хората, които ни обичат, се срещаме всеки ден в нормалния живот.

Какво можем да създадем? Как да го измамим?

Като откажем да го возим.

Все едно играем на " замръзни ". Ако спрем на място и се покрием за известно време, ще го лишим от опцията да се " вози " на нас и ще го победим.

Моля ви, бъдете дейни в замръзването. Проявете своята просветеност и човечност като не просто не излизате с другари, а и обяснявате на тези, които не схващат какво става за какво вие ИСКАТЕ да си останете у дома и че това е демонстрация на мощ и обич. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР